Catalog produse

Trufe

Information

Magazinele noastre

Etichete

Cele mai cumpărate

Trufe

Trufele sunt ciuperci subterane care trăiesc asociate cu rădăcinile unor arbori, în principal stejari ,carpeni,aluni,tei,si fagi . Trufele cresc de regula la o adancime mica in pamant si sunt gasite la adancimi de pana la 5 cm. Adancimea la care se dezvolta difera, de la o specie la alta. Trufa alba poate fi gasita pana la 40 cm in pamant. In Romania, trufele pot fi gasite aproape in orice padure de foioase,si se folosesc caini speciali dresati pentru gasirea lor, cu multi ani in urma se foloseau porcii pentru gasirea lor insa porcii sunt mai putin recomandati, fiindca acestia le mananca. 
Desi trufele sunt foarte costisitoare, sunt multe motive pentru care consumul lor este recomandat. Unul dintre aceste motive este ca acestea va pot aduce beneficii pentru sanatate. Desi pana acum se spunea ca trufele nu au nicio valoare nutritiva si au fost folosite doar pentru gustul deosebit, rapoarte recente arata ca trufele si diverse tipuri de ciuperci pot aduce mari beneficii sanatatii, in special vegetarienilor.
Pana in prezent, trufele sunt folosite numai in domeniul culinar, ca ingredient principal la diferite feluri de mancare, sau ca aroma si garnituri pentru diferite specialitati. Daca va place sa consumati trufe si ciuperci in general, iata cateva dintre beneficiile pentru sanatate pe care le puteti astepta: ele conţin proteine, lipide, săruri minerale (calciu, fier, zinc, potasiu, sodiu, clor, fosfor, magneziu şi seleniu. Sunt bogate şi în vitamine (A, B1, B2, B3,B5, D, C, K, E), dar mai conţin şi chitină, acid linolenic, fibre şi carbohidraţi, uleiuri eterice. -Trufele combat constipatiile severe, trateaza gastritele, refac flora intestinala in 3 zile si ajuta la cresterea imunitati. Consumul de produse pe baza de trufe, ajuta la eliminarea oboselii, stimuleaza secretia, reduce adipozitatiile, imbunatateste somnul si memoria, accelereaza procesului de vindecare, impiedica imbatranirea prematura, previne hipertensiunea arteriala, echilibreaza glicemia, tonifica functiile sexuale, imbunatateste fertilitatea, ajuta la slabire, intareste inima, protejeaza ficatul, regenereaza vederea si stopeaza tumorile, îmbunătățește starea generală a corpului, cand organismul este într-o stare de epuizare, precum și cand imunitatea este afectată din bolile acute și cronice, prevenirea a numeroase afecţiuni artrita, diabetul, inflamaţiile colonului, cancer,nivel crescut de trigliceride. îmbunătățește starea generală a corpului, cand organismul este într-o stare de epuizare, precum și cand imunitatea este afectată din bolile acute și cronice.

Mai multe

Trufe  Conține 5 produse.

Subcategorii

  • Proaspete

    Trufele romanesti nu sunt cu nimic mai prejos decat cele italiene, ba din punct de vedere al puritatii, ele sunt chiar superioare, avand in vedere gradul scazut de poluare din padurile de la noi. Cu toate astea, trufele romanesti sunt, in mare parte, exportate catre Italia,Franta,Germania,Spania, de unde sunt revandute cu preturi mult mai mari.
    In Romania cresc cateva soiuri de trufe albe si negre dintre care cele mai importante vor fi descrise mai jos. Trufele sunt cele mai pretioase ciuperci care cresc in natura,fiind foarte rare si gustoase ele se numara printre cele mai scumpe si apreciate delicatese.

    Desi trufele sunt foarte costisitoare, sunt multe motive pentru care consumul lor este recomandat. Unul dintre aceste motive este ca acestea va pot aduce beneficii pentru sanatate. Desi pana acum se spunea ca trufele nu au nicio valoare nutritiva si au fost folosite doar pentru gustul deosebit, rapoarte recente arata ca trufele si diverse tipuri de ciuperci pot aduce mari beneficii sanatatii, in special vegetarienilor.
    Pana in prezent, trufele sunt folosite numai in domeniul culinar, ca ingredient principal la diferite feluri de mancare, sau ca aroma si garnituri pentru diferite specialitati. Daca va place sa consumati trufe si ciuperci in general, iata cateva dintre beneficiile pentru sanatate pe care le puteti astepta: ele conţin proteine, lipide, săruri minerale (calciu, fier, zinc, potasiu, sodiu, clor, fosfor, magneziu şi seleniu. Sunt bogate şi în vitamine (A, B1, B2, B3,B5, D, C, K, E), dar mai conţin şi chitină, acid linolenic, fibre şi carbohidraţi, uleiuri eterice. -Trufele combat constipatiile severe, trateaza gastritele, refac flora intestinala in 3 zile si ajuta la cresterea imunitati. Consumul de produse pe baza de trufe, ajuta la eliminarea oboselii, stimuleaza secretia, reduce adipozitatiile, imbunatateste somnul si memoria, accelereaza procesului de vindecare, impiedica imbatranirea prematura, previne hipertensiunea arteriala, echilibreaza glicemia, tonifica functiile sexuale, imbunatateste fertilitatea, ajuta la slabire, intareste inima, protejeaza ficatul, regenereaza vederea si stopeaza tumorile, îmbunătățește starea generală a corpului, cand organismul este într-o stare de epuizare, precum și cand imunitatea este afectată din bolile acute și cronice, prevenirea a numeroase afecţiuni  artrita, diabetul, inflamaţiile colonului, cancer,nivel crescut de trigliceride. îmbunătățește starea generală a corpului, cand organismul este într-o stare de epuizare, precum și cand imunitatea este afectată din bolile acute și cronice.

  • Congelate

    Trufele sunt un ingredient aproape mitic in domeniul culinar, supranumit si “diamantul negru” al bucatariei. Un sezon scurt le face chiar mai de dorit, deoarece trufele negre proaspete sunt disponibile doar pentru o perioada scurta de timp,fapt pentru care am ales conservarea trufelor in satare congelata si vidate pentru  a-si pastra aroma lor naturala.

  • Uscate

          Trufele sunt puternic legate de gastronomia regiunii unde cresc. Asocierea cu felurile de mâncare şi cu vinul depinde exclusiv de obiceiurile culinare locale. În orice caz, elementul comun tuturor reţetelor cu trufe este simplitatea. 

    Descriere Trufe deshidratate de vară Trufa de vară (Tuber aestivum Vitt.)

          Este, de asemenea, numită "scorzone", datorită scoarței sale dure și războinice. Este o trufă foarte apreciată datorită aromelor sale delicate și gustului plăcut. Gustul echilibrat și costul mai mic comparativ cu cel al Trufei de Perigord (Tuber melanosporum) îl fac perfect pentru a fi folosit în bucătărie și în fiecare zi, atât pe mâncăruri calde, cât și pe cele reci. Trufa de vară se recoltează din mai până în august (de unde și numele de Estivo), dar datorită procesului de deshidratare poate fi consumată pe tot parcursul anului. Printr-un proces de uscare rapidă, care păstrează caracteristicile organoleptice ale produsului, se obține un produs de calitate superioară, cu respectarea deplină a tradiției antice. Trufele de vară deshidratate de vară pot fi utilizate pentru bruschetta, pizza, paste, risotto, umpluturi, carne și legume!

Se afiseaza 1-5 la 5 articole
Se afiseaza 1-5 la 5 articole